Photoshop Magazin

PM Forum » Duyduk Duymadık Demeyin » Duymayan Kalmasın

« önceki 1 2 3 sonraki »

Cevapla Önce yenileri göster

Euro 2016 Türkiye Logosu...

erkan_nehir
erkan_nehir tarafından 27-12-2009 tarihinde güncellenmiştir

Merhaba. Geçenlerde haberlerde izledim Türkiye'nin euro 2016 adaylığı logosu tanıtılmış. Bu logo için bir yarışma yapılmış. Ne ara başladı ne ara bitti şahsen hiç duymadım. Ayrıca Logoyu tasarlayan kişi ise belli değil. Veya ben bilmiyorum. Bir gazetede neredeyse bir A4 dolduracak kadar açıklama vardı logonun şekli ve anlatmak istediği şeyler hakkında. Onları okuyarak logoya bakıyosunuz ve haaaaa öylemiiii diye iç geçiriyorsunuz nerdeyse... En basiti, bu Corel Draw'dan çıkmış izlenimi veren artistic medya ile gelişi güzel çizgiler Lale'yi temsil ediyormuş ve bu 8 renk, maçların yapılacağı 8 kenti simgeliyormuş... Hoş ben 8 renk göremedim defalarca bakmama rağmen... TURKEY yazı fontu ise Türk hat sanatını sembolize ediyormuş.... Ve bu çizgiler Türk insanının futbol coşkusunu simgeliyormuş...

Herneyse... Kısacası ben pek beğenmedim.

/uploaded_files/ef9d24b5_f2239b4e9876b96bbca0ce2db99b998.jpg

ergatiss

bende beğenmedim pek.

osmansrg

bende beğenmededim pek, amatörce görünüyor, erkan 8 renk var sen nasıl göremedin yahu? yukardan aşağı say tekrar, kaçırmışsın gözünden :)

mrs_norah

Çok kötü olmuş Özellikle top

erkan_nehir

osmansrg

bende beğenmededim pek, amatörce görünüyor, erkan 8 renk var sen nasıl göremedin yahu? yukardan aşağı say tekrar, kaçırmışsın gözünden :)

Evet şimdi gördüm. Yeşil-Koyu yeşil... :)))

osmansrg

evet :D aynen

erkan_nehir

osmansrg

Evet şimdi gördüm. Yeşil-Koyu yeşil... :))) 
Evet aynen :D onu kaçırmışsın gözünden :D olur böyle şeyler

grafikerkan

Ben hiç beğenmedim. Ve bende bu logoyla ilgili ne yarışma nede başka bişey duydum. Resmen çakma bir logo gibi duruyo. Yakışmamış. Bu kadar sunumuda haketmiyo. Lale diyo birine söylemesen 10 sene o laleyi göremez:) Çizgilere bakıncada bana o illeri anımsatmıyor alakasız. Hele futbol topu koymak ne kadar zekice:) illede böyle bir futbol topu koyulmaz yani daha orjinal bir şeyler koyulabilir.

yine birileri götürmüş bişeyler logo hesabınaa:)

photoshopdersleri

kim yapmış? Ajans falan mı bir devlet kurumumu?

İşin aslı astarı nedir ki?

erkan_nehir

photoshopdersleri

kim yapmış? Ajans falan mı bir devlet kurumumu?

İşin aslı astarı nedir ki?

Tanıtım haberini izledim. Euro 2016 adaylık tanıtım logomuz hazır diye açıklama yapıldı. Genç bir futbolcu (sanırım U21 milli takımından) çıktı ve logoyu tanıttı bir kağıttan okuyarak. Tek tek saydı şöyledir böyledir diye. Logoyu tasarlayan kişinin ismi bile anılmadı. Sanki aniden sürpriz yumurtadan çıkmış bir sticker gibi... Yarışma olarak google da arattım. Bir site yarışma düzendiğine dair bilgi veriyordu. Ama ne tarih ne sonuç ne de kimin kazandığı belli. Tuhaf bir durum....

erkan_nehir

Bu arada bu linkte logonun tanıtım videosu var. "yaptık-Yarattık" gibi terimler var videoda ama kimin yaptığı belli değil... :)))

http://video.milliyet.com.tr/Iste-Euro-2016-adayi-Turkiyenin-Logosu_1_34660.htm

oztasarim

ben beğendim..

acdc

Sevgili öztasarım, önceden düzenlenmiş veya düzenlenecek organizasyonların logolarını incelersen bizimkinin ne kadar yavan kaldığını anlayacaksın. Gerçekten çok kötü bir logo. Hiç yakıştıramadım

photoshopdersleri

acdc

Sevgili öztasarım, önceden düzenlenmiş veya düzenlenecek organizasyonların logolarını incelersen bizimkinin ne kadar yavan kaldığını anlayacaksın. Gerçekten çok kötü bir logo. Hiç yakıştıramadım

önceki logoları biri yüklesede bakarak kıyaslasak :)

webliya
webliya tarafından 29-12-2009 tarihinde güncellenmiştir

Video linki

/webliya/paylasim/7985/getir/19756

sesil

doğrusu açıklamlardan sonra daha anlamlı geldi logo gözüme bencede güzel...

systemx3

başını sola doğru yaslayıp yan bakarsan laleye benzer birşey çıkıyor sanki ortaya memlekette top kalmamış koydukları topa bak ayrıca  logoyu yapanda sanırım sarı çizmeli mehmet ağa ya bu federasyon tam bir muamma

mustafa_levent

çok kötü gibi yorumlara katılmıyorum gayet iyi bi logo,  biraz daha sadeleştirilirse dahada  iyi olabilirdi

erkan_nehir

mustafa_levent

çok kötü gibi yorumlara katılmıyorum gayet iyi bi logo,  biraz daha sadeleştirilirse dahada  iyi olabilirdi

Her logo daha iyi olabilir. Burada eleştirilen 6 sene önceden yapılacak ve tüm Türkiye'nin tanıtımını gerçekleştirecek bir hazırlık için bu tür bir logonun seçilmesi. Gerçi TFF logosuna bakınca bu logo şaheser...

fatih23

bence logotype güzel. Topta biraz sorun var okadar. ilk bakışta lale olduğunu gördüm. anlamı gayet açık...  gzl bulmanız için illa yalınlıktan uzak cafcaflı şeyler mi olması gerekiyo?

kocc

Tamamen fazla karisik , ve o renkli çizgiler dahada herseyi bozmakta estetigi bozuk (illustratordaki basit brushler kullanilmis) ve renklerde basarili degil ,fontlarda sorun yok sadece Turkey'de  y harfi baska olabilirdi ... 

« önceki 1 2 3 sonraki »

Şuan Bu Başlığı Gezenler: