Photoshop Magazin

PM Forum » Atölye » Masaüstü Yayıncılık

Cevapla Önce yenileri göster

sayfa ayarları?

gsrn
 A4 boyutta sayfaya sahip bi dergiye, tam sayfa bi çalışmam basılacak diyelim, ben bu çalışmaya boş sayfayı hangi özelliklerde açarak başlamalıyım?

resolution 300, A4 yapınca dev gibi bi sayfa oluyor ve ben buna alışkın değilim, çalışmak zor oluyor, kaliteli ama gereksiz yere büyük olmayacak ideal boyutlar sizce ne olmalı? yoksa dergi kalitesini o kadar önemsemeyip, monitörde hoş görünüyorsa yeterlidir şeklinde mi düşünmeliyim.
 okuduğunuz için teşekkür ederim :)

muratdemir
sevgili arkadasim photoshop ta asla tam boyut calisma yapilmaz genellikle görseller photoshop ta yazi ve logo amblem gibi seyler vektörel bir programda yapilir ve bir sayfa duzenleme yaziliminda birlestirilerek sayfa yapilir böylece essek kadar bir döküman yerine cok daha az yer tutan hafif bir döküman elde edilir bir dusun butun bir dergiyi photoshop ta yapmaya kalksalar ne olurdu onun icinbir kac ayri program kullanarak dergiyi tasarlamalisin mesela freehand,quarkxpress,indesign v.b.

gsrn
 teşekkür ederim cevap için, biraz daha aydınlandım.. fakat ben baskı görmeyip quark gibi programlarla da  uğraşmadığım için tam olarakta takıldığım yeri geçemedim,
 şöyle söyliyim, atıyorum A4 boyutta bi dergiye kapak yapıyorsunuz, photoshopta ve konu manipülasyon, o zaman ayarları nasıl seçerdiniz, resolutionu ve boyutları kaça kaç yapıp başlardınız, ve işi .jpg olarak teslim etmeniz gerekirse hangi boyutlarda yollardınız.

kocc

A4 calisma bittikten sonra kaydederken bunlara dikkat et CMYK renk olsun 300 dpi olmalidir ve image size olarak'da asagidaki ornek cok yardimci olur sanirim (not: Bu avrupa standartlaridir herhalde turkiyedede aynisi uygulaniyor sanirim ,,bilmiyorum burdaki arkadaslar yazsinlar aynimi diye).

santana___
Murat  hocam doğru söylüyor.  hiç bir zaman tüm görseller photoshopta hazırlanmaz. zaten kaliteli bir çalışma istiyorsanız logo vs tarzı şeyleri öncelikle vektörel olarak çalışmalısınız. photoshopta sadece düzen oturtması yapmanız en mantıklısı...

gsrn
doğru söylüyor da ben onu sormak istemedim ki :)
neyse şöyle ya da böyle faydalı oldu tşkr, kocc sanada teşekkürler ;)

Silinmiş Hesap
Ya Tolga (gsrn) zaten logo tarzı şeylerinvektörel tabanlı olarak çalışabileceğini biliyordur.. Sadece çözünürlük/dpi olarak sordu sanırsam. Ama Photoshopta ufak çaplı A4 e uygunçalışacaksan minimum 120dpi uygun olacaktır. Murat hoca haklı sayfadüzenlemeleri tabiki vektörellerin işi. Ama imageları düzenleyeceksenen uygunu abartıya kaçmadan 300dpi da düzenlenip herhangi bir vektörelpograma aktarmak olacaktır. Sanırım tam olarak sormak istediğideTolganın buydu..doğukan2006-12-04 00:01:41

Şuan Bu Başlığı Gezenler: